Najnovije

PUTIN ČESTITAO VASKRS: Moćna poruka ruskog lidera

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Vaskrs Rusima i pravoslavnim hrišćanima i istakao stvaralački i plodonosni rad Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih crkava.

- Važno je istaći stvaralački, plodonosni rad Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih veroispovesti, usmerenih na očuvanje našeg bogatog istorijskog, kulturnog, duhovnog nasleđa, jačanja institucije porodice, vaspitanja omladine, uspostavljanja u društvu takvih trajnih vrednosti i moralnih smernica kao što su briga za bližnje, milosrđe i saosećanje. Duhovni pastiri su uvek bili uz narod. I danas, suočeni sa ozbiljnim izazovima, hrišćanske verske organizacije pružaju delotvornu, nesebičnu pomoć onima kojima je potrebna podrška i pažnja - navodi se u poruci ruskog predsednika.

Putin je napomenuo da proslava Vaskrsa u Rusiji ima bogatu duhovnu tradiciju koja ujedinjuje milione ljudi, prenosi se sa generacije na generaciju i inspiriše dobra dela i težnje.

Putin je zajedno sa gradonačelnikom Moskve Sergejem Sobjanjinom prisustvovao noćnoj vaskršnjoj službi u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi. Službu je služio patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril.

Rusi su oslobodili Arhangelskoe, upali u Netajlovu, prišli Novopokrovskom i Novoaleksandrovki (MAPA)

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA