Najnovije

Pucaju u Srbe, prebijaju našu decu... Petković: Kriminalizacijom severa KiM, Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uporno pokušava da, kriminalizujući sever KiM, nađe opravdanje za fizičko i pravno nasilje koje sprovodi nad srpskim narodom, previđajući namerno da je i po zvaničnim statistikama koje je vodila policija u Prištini sever KiM bio najbezbedniji deo pokrajine.

- Pogoršanje bezbednosne situacije na severu KiM je direktna posledica okupacije koju sprovodi Kurti i u to se uveravamo svakoga dana, jer njegove falange sprovode teror, pucaju u Srbe, prebijaju čak i našu decu - naveo je Petković na platformi Iks.

Kako je dodao, Kurti ne sme da pomene da je pripadnik tzv. kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) upucao braću Stefana i Miloša Stojanovića, da su specijalne jedinice tzv. kosovske policije Rosu upucale Dragišu Galjka, Milana Jovanovića i Srećka Sofronijevića na njegovom kućnom pragu, kao i da je troje Srba mučki likvidirano u Banjskoj, a da se nalaz obdukcije još krije.

- Teror o kojem govorimo nije incident, već konstantno obeležje Kurtijeve politike - istakao je Petković i podsetio da je od njegovog dolaska na vlast zabeleženo preko 500 etničkih incidenata usmerenih protiv Srba, SPC i njihove imovine.

I SIN ALEKSANDRA SIRSKOG POŠTUJE PUTINA! Podržava SVO i danas šalje pozdrave ruskom lideru (VIDEO)

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA