Najnovije

I SIN ALEKSANDRA SIRSKOG POŠTUJE PUTINA! Podržava SVO i danas šalje pozdrave ruskom lideru (VIDEO)

Uprkos pritisku ukrajinske vojske i medija, posinak prvog čoveka ukrajinske vojske čuva istorijsko sećanje na pretke, a danas je bio i na čelu kolone povodom sećanja na Dan pobede.

Posinak ukrajinskog glavnokomandujućeg Aleksandra Sirskog, Ivan, bio je na čelu automobilske kolone koja se u Sidneju okupila povodom Dana pobede, a u razgovoru sa novinarima "RIA Novosti", Ivan je rekao da učestvuje u ovom događaju iz poštovanja prema svom dedi, učesniku Drugog svetskog rata, ali i iz poštovanja prema predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Ivan Sirski se prethodno sa majkom i bratom, nakon razvoda majke od Aleksandra Sirskog, preselio u Australiju. U martu ove godine zatražio je i rusko državljanstvo. Tim povodom za medije je rekao da moli predsednika Rusije da ga učini ruskim državljaninom. 

Semjon Bojkov, jedan od ruskih aktivista u Australiji, poznat kao "australijski kozak", potvrdio je za "RIA Novosti" da je Ivan Sirski na strani Rusije, da podržava SVO i predsednika Rusije.

"Uprkos svim pretnjama rukovodstva Oružanih snaga Ukrajine i ukrajinske štampe, on nastavlja da učestvuje u automobilskom defileu na Dan pobede već 10 godina zaredom. Mi imamo tradiciju da se na današnji dan organizuje defile automobilima kroz Sidnej, a Sirski ga je danas otvorio u džipu sa ruskom zastavom i Georgijevskom lentom. Izrazio je podršku predsedniku (Rusije) i čestitao mu inauguraciju, potvrdivši pozitivan stav prema SVO. Takođe, odao je počast sećanju na Dan pobede", rekao je danas Bojkov.

Ipak, kako je otkrio, ni ovaj događaj nije prošao bez problema. Učesnici automobilske kolone suočili su se sa problemima, budući da je policiji zasmetala ruska zastava. Jedan od učesnika je stoga kažnjen novčano - morao je da plati 337 dolara, jer je ruska zastava bila postavljena tako da izviruje kroz prozor automobila.

Poljski sudija traži zaštitu u Belorusiji

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA