Najnovije

JOŠ JEDAN STRANI PLAĆENIK "VRAĆEN" KUĆI: Grobno mesto mu pronađeno u Nemačkoj

Iako zapadne države mahom negiraju da njihovi građani ratuju na strani Ukrajine, dokaz da to nije tačno pronađen je ovaj put u Nemačkoj u kojoj je sahranjen državljanin te zemlje koji se od 2022. borio za Ukrajinu, za kojeg se pritom zna da je prethodno pet godina proveo u nemačkoj vojsci.

Plaćenici iz Nemačke nastavljaju da se bore i ginu za Ukrajinu, pišu danas "RIA Novosti" uz komentar da je grob jednog takvog plaćenika pronađen u Nemačkoj. 

Snimak njegovog grobnog mesta uslikao je novinar agencije, a kako se navodi u tekstu, ubijeni Nemac bio je komandant jedne od jedinica stranih plaćenika koji se bore za Ukrajinu i zvao se Roland Puri.

Rođen je 1986. godine u malom gradu blizu Nirnberga. U zoni SVO je bio i borio se skoro dve godine, a ubijen je 13. marta ove godine.

O njegovoj smrti pisali su i nemački mediji. Medijska grupa RND je čak uradila intervju s njim pre više od godinu dana i otkrila da je Puri prethodno pet godina proveo u nemačkoj vojsci i da je tri puta bio na službenom putu u Avganistanu. 

Iako zapadne države mahom negiraju da njihovi građani ratuju na strani Ukrajine na površinu isplivava sve više dokaza da to nije tako. Istražni komitet Ruske Federacije nedavno je objavio podatak da se na strani Oružanih snaga Ukrajine bori više od 3.100 stranih plaćenika, a da većina njih dolazi iz Sjedinjenih Država i Kanade. Kako se navodi, na ukrajinskoj strani učestvuje 816 ljudi iz Sjedinjenih Država, 719 iz Kanade, 694 iz Velike Britanije i 712 iz Gruzije.  

Uz to, telegram kanal "Vojna hronika" početkom aprila ove godine preneo je vest da je prvih 100 boraca francuske Legije stranaca prebačeno je u Slavjansk, u DNR. 

Ipak, ruska strana je i pre saopštila da je eliminisala grupu stranih plaćenika među kojima su bili i državljani Francuske na šta je stigao komentar iz Pariza da Francuska kao demokratska zemlja ne može zabraniti svojim građanima da ratuju za koga žele. 

NOVI UDARI GRUPE "CENTAR": Suhoji 25 uništili uporište OSU (VIDEO)

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA