Најновије

МИЛА АЛЕЧКОВИЋ БРУТАЛНО ИСКРЕНО О МАКРОНОВОЈ ПОСЕТИ: Ево зашто је Вучића и његову клику третирао као домороце! (ВИДЕО)

Проф. др Мила Алечковић је пре неколико дана из Париза за ТВ "Српски Колектив" прокоментарисала посету француског председника Емануела Макрона и била онако како су њени поштоваоци навикли, брутално искрена.

Мила Алечковић (Фото: Јутјуб)

- Ми Срби који смо живели у Европи поготово у Француској, имамо своје гледиште. Ја као неко чија је мајка била одликована од Де Гола и Митерана, као неко ко је имао везе са Француском која је тада нешто значила у Европи, говорим о страшној ситуацији у Европи поготово у Француској коју потресају велики немири. Тамо су страшни догађаји о којима се овде (у Србији) скоро ништа не јавља. Председник Макрон је у великим проблемима у својој земљи и питање је како ће то решавати. Народ се подигао. Ипак, Макрон није нимало глуп и могуће је да ће преузети функцију лидера Европе, каже Мила Алечковић и додаје. 

- Испратили смо његов долазак у Београд и он је био на успутној станици према Москви. Овде му је само пролаз. Неке ствари нас архетипски радују кад је реч о пријатељству Србије и Француске, тад прораде емоције међутим треба рећи да овде у србији садашњи режим се труди да никог од образованијих не позове и просто нас игнорише… Јадни људи у режиму у Србији не знају да ми имамо вођу тамо без обзира на њих који нас не зарезују. Сви образовани људи у Србији су презрени. Кад је реч о Косову, Макрон неће одступити од своје црте, а то је отимање Косова и Метохије. Ми Срби у Француској можемо једини да причамо с њима јер смо ми њихови бирачи, зашто би они разговарали са овом влашћу када нема поштовања према њима. Макрон им се обраћао им се као дипломата, третирају је као марионетску власт. Потези ове власти су такви да у преговоре гурају само необразоване чиновнике што је потпуно погрешан потез и морални и технички, објашњава Алекчковић која каже да јој је било смешно да испрати сва медијска јављања у Србији о Макроновој посети.

- Гледала сам и то је било очајно...трагикомично.. од дочека са свим тим носачима кофера који стоје не би ли пружили руку...Намерно изабрани људи који никакве везе немају ни са политиком ни културом те земље...Макрон то зна и третира их као домороце. Видели сте како се насмешио новинару Монда када је овај поставио унапред договорено питање о корумпираним судовима у Србији, садашњем председнику Србије који стоји као нека маскота? То је јасно шта мисле о човеку који их је дочекао у име српског народа а заправо у своје име.. а то зна и француски председник...рекла је Алекчовић а шта је још испричала погледајте у видеу:

Прочитајте ОВДЕ шта је то као бомба одјекнуло у региону.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА