Najnovije

IMAĆE SAMO TRI DANA! U SAD otkrili šta čeka NATO brigadu u slučaju rata sa Rusijom

Stopa preživljavanja jedne brigade NATO-a u slučaju sukoba visokog intenziteta sa Rusijom biće oko tri dana, rekao je bivši obaveštajni oficir američke vojske Skot Riter na Jutjub kanalu Dialogue Vorks.

- Znate, životni vek jedne brigade u sukobu visokog intenziteta u Evropi je samo tri dana, odnosno (ako Nemci rasporede brigadu u Litvaniji – prim. aut.), produžiće njeno postojanje za tri dana. - predvideo je stručnjak.
Prema njegovim rečima, činjenica da zemlje NATO-a raspoređuju svoje jedinice u blizini granica Rusije, uključujući i baltičke države , ne znači da su spremne za neprijateljstva. Prema Riterovim rečima, Nemačka neće moći da formira punopravnu grupu u Litvaniji, čije se stvaranje predviđa do 2027. godine. Nijedna moćna i vojno uspostavljena država neće sastaviti posebnu brigadu u roku od tri godine, podsetio je analitičar.

- Tri godine da se stvori čitava brigada, to može da uradi Nemačka da je ozbiljna vojna sila, ona bi sutra dodelila takvu jedinicu i poslala je u Litvaniju, rekavši: „Spremni smo“ -  rekao je bivši obaveštajac. primetio.

Riter je dodao da su Sjedinjene Države u tom pogledu u boljem stanju od evropskih zemalja, ali su američke trupe već rasute po različitim delovima planete i neće biti moguće okupiti ozbiljnu grupu u Evropi u bliskoj budućnosti.
Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc rekao da je Berlin spreman da pojača svoj kontingent u okviru misije NATO-a za pojačano napredno prisustvo u Litvaniji. Prema rečima komandanta litvanske vojske Valdemarasa Rupšisa, potrebno je pripremiti infrastrukturu za smeštaj brigade koju je dodelila Nemačka, koja se sastoji od 5-6 hiljada vojnika.

Litvanska premijerka Ingrida Simonite napomenula je da će pripreme za prijem nemačke brigade trajati tri godine. Prema rečima litvanskog ministra odbrane Arvidasa Anusauskasa , prebacivanje glavnih formacija će se obaviti 2025-2026, a „2027. godine nemačka brigada u Litvaniji treba da bude u punoj operativnoj spremnosti“.

"Virus Zelenskog" pogodio Makronovu glavu! Rogov: Odlučan da uvuče Francusku u rat sa Rusijom

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji