Najnovije

RUSKA VOJSKA NASTAVLJA DA ČISTI BEZ OSVRTANJA! Medvedev o mirovnim inicijativama Zapada

Ruska vojska će bez osvrtanja na tuđe „mirovne konferencije“ nastaviti da čisti teritoriju od nacista i da vraća iskonske zemlje u sastav Rusije, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je ukazao na trostruku korist od predstojeće mirovne konferencije o Ukrajini koja će biti održana u Švajcarskoj.
- Ta konferencija će omogućiti našim Oružanim snagama da nastave da čiste teritoriju Malorusije od neonacista bez smetnji i obzira na bilo čije 'mirovne inicijative', a svima nama skrupulozan rad na konačnom urušavanju političkog režima Ukrajine i brz povratak naših iskonskih teritorija u sastav Ruske Federacije - napisao je Medvedev na društvenim mrežama.

Bivši ruski premijer je ocenio da će konferencija u Švajcarskoj biti dokaz nemoći zapadnih elita.

- Ona će postati vidljiv dokaz potpune nemoći sadašnjih zapadnih elita, koje su počinile bolnu kastraciju svojih mogućnosti da okončaju vojni sukob, štaviše, po direktnom naređenju grupe senilnih lekara iz Vašingtona - rekao je Medevdev.
Kao treću stavku, naveo je da će konferencija u Švajcarsoj biti još jedan dokaz kraha „mirovnog plana“ ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

„Hvala ti, zemljo sira i satova!“, ironično je dodao Medvedev.

Mirovna konferencija u Švajcarskoj

Podsećamo, Švajcarska će u junu biti domaćin mirovne konferencije o Ukrajini, koja će biti održana u blizini grada Lucerna. Rusija neće biti prisutna na događaju. Portparol ambasade Rusije u Bernu Vladimir Hohlov ranije je rekao za Sputnjik da Švajcarska nije poslala Rusiji poziv za učešće na samitu o Ukrajini, ali da Moskva u svakom slučaju neće učestvovati.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Švajcarske, na mirovnu konferenciju će biti pozvano oko 120 zemalja na nivou lidera država i vlada.

Moskva je ranije više puta isticala da je spremna za pregovore, ali da je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad stalno poziva Rusiju na pregovore za koje Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog

LOŠE VESTI ZA UKRAJINU STIŽU IZ NEMAČKE! Situacija veoma kritična, narednih nekoliko meseci odrediće sudbinu

Izvor: Informer.rs.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji