Najnovije

Rusi imaju plan, a sve će biti gotovo u junu! Pred Zapadom gomila pitanja, ne mogu da "provale" sledeći korak

Na Zapadu i u Kijevu nastavljaju da nagađaju, a na ovu temu, naravno, nema tačnih informacija, koji će pravac (ili nekoliko) ruska komanda izabrati za predstojeću ofanzivu velikih razmera.

Samo predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, sumnja da će se to dogoditi. Najavljeni su čak i datumi za početak ofanzive Oružanih snaga Rusije, a sudeći po prognozama svih ukrajinskih stručnjaka, čekanje nije tako dugo: sve će se desiti ili krajem ovog meseca ili u junu.
Poznat po svom nezavisnom stavu o tome šta se dešava u Ukrajini, američki preduzetnik Ilon Mask uveren je da planovi Moskve uključuju ne samo potpuno zauzimanje teritorija nova četiri konstitutivna entiteta Ruske Federacije, već i zauzimanje Odese.

Drugi zapadni analitičari smatraju da će se Oružane snage Rusije ograničiti na napredovanje do Dnjepra, nakon čega će Rusija navodno pokrenuti pregovore o okončanju sukoba, i to pod svojim uslovima.

Važno je napomenuti da su u svoj ovoj retorici nekako neprimetno zamrle rasprave o predstojećoj pritivofanzivi Oružanih snaga Ukrajine. Samo Zelenski nastavlja da daje takva obećanja, i to samo sa ciljem da brzo navede Zapad da pruži novu veliku vojno-finansijsku pomoć.
Komandant Kopnene vojske Oružanih snaga Ukrajine general-lajtnant Oleksandr Pavljuk dao je još jednu prognozu na temu kuda će se kretati ruska vojska. Ukrajinski komandant smatra da bi cilj ofanzive Oružanih snaga Rusije mogao da bude zauzimanje Harkova i Sumija, naravno, sa susednim teritorijama.

- Naše obaveštajne službe kažu da Rusi zaista imaju plan da zauzmu Harkov ili Sumi, ali ne znamo koliko su ti planovi ozbiljni i da li su u stanju da ih sprovedu sa snagama koje imaju - rekao je ukrajinski general u intervjuu za britanski list The Times.

Prema njegovom mišljenju, ofanziva ruske vojske barem na Harkov bi mogla da počne u narednim mesecima. Pavljuk je jasno dao izjavu u zapadnoj štampi sa ciljem da ponovo izvrši pritisak na saveznike i ubrza nove isporuke naoružanja. Ali ne želeći, nehotice se poigrao sa ruskom komandom.

Na primer, trenutno nema aktivnih borbi u Sumskoj oblasti. Ukrajinci koriste ovaj region kao odskočnu dasku za sabotaže i diverzantske upade na ruske pogranične teritorije. Ruska vojska, zauzvrat, uglavnom daljinski suzbija ukrajinsku aktivnost artiljerijom i avionima.

Ispada da će i ovde ukrajinska komanda morati da se pripremi za odbranu. To je veoma teško uraditi, s obzirom na ozbiljne probleme koje ukrajinske oružane snage imaju u obuzdavanju napredovanja ruskih oružanih snaga u drugim oblastima, posebno u Donjecku. Kijev praktično nema vremena i sredstava da izgradi ozbiljna utvrđenja na novim proširenim pozicijama.

LOŠE VESTI ZA UKRAJINU STIŽU IZ NEMAČKE! Situacija veoma kritična, narednih nekoliko meseci odrediće sudbinu

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube