Najnovije

RUSI NAREDILI VELIKI JURIŠ: Akcije da se preduzmu odmah

Ministar odbrane Rusije, Andrej Belousov, izdao je naređenje da se preduzmu akcije protiv američkih strateških bespilotnih letelica koje su učestvovale u napadima na Krim.

Ministarstvo odbrane Rusije primećuje pojačan intenzitet letova američkih strateških bespilotnih letelica iznad Crnog mora. Ove letelice vrše izviđanje i ciljanje visokopreciznog naoružanja koje zapadne države isporučuju oružanim snagama Ukrajine za gađanje ruskih ciljeva.

Ova aktivnost ukazuje na sve veću umešanost SAD i zemalja NATO-a u sukob u Ukrajini na strani kijevskog režima. Povećan broj letova dronova značajno povećava verovatnoću incidenata u vazdušnom prostoru sa letelicama Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, što dodatno povećava rizik od direktne konfrontacije između alijanse i Ruske Federacije.

Ministar odbrane Ruske Federacije, Andrej Belousov, naložio je Generalštabu Oružanih snaga Ruske Federacije da pripremi predloge mera za ažurno reagovanje na ove provokacije. Ove mere bi trebalo da smanje rizik od incidenata i obezbede zaštitu ruskih interesa u regionu.

 

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Pravda

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Urbancube