Najnovije

BRUTALAN ODGOVOR MOSKVE NA TRAMPOV GOVOR: To je najgori mogući cinizam, neka prvo vrate Srbiji Kosovo!

Šef komiteta Držvne Dume za poslove ZND i evroazijske integracije – Leonid Kalašnjikov – pozvao je predsednika SAD, Donalda Trampa, i Zapad da vrate Srbiji Kosovo i Metohiju.

Ruski državni vrh (Foto: Kremlin.ru)

Osvrćući sa ne Trampov poziv iz NJujorka, sa zasedanja Generalne skupštine UN, da se poštuje suverenitet država, Kalašnjikov je dodatno ukazao: „Cinično zvuče pozivi da se poštuje suverenitet od predsednika sile koja je razrušila ceo svetski poredak. Počnimo od Kosova. Ko je raskomadao Jugoslaviju? Amerikanci su krenuli tim putem i otvoril Pandorinu kutiju”. Kalašnjikov je podsetio da je bivša Jugoslavija razbijena uz ignorisanje svih međunarodnih normi i bez mandata Ujedinjenih nacija, pa nastavio: 

„Odvajanje Kosova proteklo je bez ikakvog referenduma i nasilno. Ako je Tramp `gađao` Krim, morao bi znati da se poluostrvo priključilo Rusiji po referendumskoj volji naroda i bez ijedne žrtve i građanskog rata”. Dodatno je naglasio: „Sjedinjene Države su razorile međunarodno pravo, a sada pokušavaju da drugima drže lekcije. To je najgori mogući cinizam. Neka prvo vrate (Srbiji) Kosovo!” Kalašnjikov je odreagovao na Trampov apel međunarodnoj zajednici da se „bori protiv pretnji nacionalnom suverenitetu”. U tom kontekstu je pozvao na suopotstavljanje opasnostima koje prete suverenitetima „od Ukrajine do Južnog Kineskog mora”. Govor Trampa od kog se tese svet pogledajte OVDE. Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Govor Putina u UN 2015. godine.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA