Најновије

Западне ракете у Руским рукама: Проучене карактеристике „сторм шедоу“ (ВИДЕО)

Руски стручњаци, који проучавају крстареће ракете „сторм шедоу“, утврдили су карактеристике рада управљачких блокова и сада могу да разликују модификације тих ракета, рекао је за Спутњик инжењер, стручњак за оружје.

„Са овог блока ће бити демонтирани прекидач и све електричне шеме заједно са жицама како би се извршила објективна контрола измена у будућим конструкцијама ракете“, рекао је наш саговорник.

Како је додао, главни циљ анализе је да се одреде могуће модификације и радне карактеристике управљачких блокова.

„Када будемо анализирали следећу ракету, знаћемо да ли је то примарна верзија или је било неких измена у конструкцији. Да ли су коришћени нови блокови или су постављене замке. То ће нам помоћи да видимо шта се променило. Сваки блок ће бити појединачно анализиран“, истакао је стручњак.

„Сторм шедоу“ је стелт крстарећа ракета која се лансира из авиона. Домет јој је од 250 до 560 километара, у зависности од модификације. Направиле су је Француска и Велика Британија (у Француској се звала Скалп и производио је концерн МБДА). Украјинске оружане снаге активно користе „сторм шедоу“ од прошле године.

Како је известио генерал-потпуковник Андреј Семенов, командант снага ПВО и противракетне одбране Русије, те крстареће ракете могу тајно да долете до циља уз помоћ америчких навигационих сателита.

Председник Русије Владимир Путин упозорио је раније да би Москва могла реципрочно да одговори на испоруке оружја дугог домета Украјини. Пребацивање високопрецизног далекометног наоружања у Кијев је пут ка веома озбиљним проблемима, нагласио је Путин.

Руси пробијају одбрану Украљјинаца, пробијајући се до важног пута снабдевања (МАПЕ)

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА