Најновије

КРЕМЉ О ШОЛЦОВОМ ПОЗИВУ НА ПРЕГОВОРЕ: Не видимо предуслове за решавање сукоба у Украјини

Оно око чега се слажем са немачким канцеларом јесте да саботажа гасовода "Северни ток" мора бити темељно истражена, упркос покушајима неких земаља да заташкају тај инцидент, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Кремљ унапред не одбацује ниједну опцију за решавање ситуације у Украјини, али смо за "мировни план" немачког канцелара Олафа Шолца чули само из медија и не знамо никакве детаље, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков, коментаришући изјаву немачког канцелара да је "куцнуо час за дискусију о томе како да се убрза окончање конфликта у Украјини".

"Још не постоје реални предуслови за решавање конфликта у Украјини мирним путем, а и нема изјава 'диригената' са Запада", казао је Песков и истакао да Русија не одбацује никакве планове за решавање украјинског питања, али да мора да зна детаље.

Портпарол Кремља је додао да се са немачким канцеларом слаже да саботажа гасовода "Северни ток" мора бити темељно истражена, упркос покушајима неких земаља да заташкају тај терористички напад.

Немачки канцелар Олаф Шолц обећао је како ће немачке власти учинити све да истраже експлозију гасовода "Северни ток" и "Северни ток 2" и приведу правди оне који стоје иза саботаже.

У интервјуу за телевизију ЗДФ, одговарајући на питање да ли верује украјинском председнику Владимиру Зеленском након извештаја о умешаности Кијева у саботажу, Шолц је само рекао: "Имам добре односе са Владимиром Зеленским".

"Истовремено, потпуно ми је јасно да се те ствари морају истражити и драго ми је да су наш генерални тужилац и агенције за провођење закона напредовали. Залажемо се да ништа не буде сакривено. Све ћемо урадити да они који су то учинили буду кажњени", рекао је Шолц.

СРАВНИЛИ: Уништили командно место ОСУ ударом ФАБ бомбе (ВИДЕО)

Извор. Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube