Најновије

Руски ракетни систем С-350 „Витјаз“ истовремено је погодио 12 ракета „хајмарс“

Оружане снаге Русије су оперативно-тактичким ракетним системом „искандер“ уништиле украјински ловац МиГ-29 на аеродрому Долгинцево у Дњепропетровској области, саопштило је руско Министарство одбране.

Такође је уништена авионска муниција и возила ваздухопловне инжињеријске службе.

Руски ПВО системи су током ноћи оборили четири украјинска дрона – два изнад Брјанске и по један изнад Белгородске и Тамбовске области, саопштило је Министарство одбране Русије.

Послуга ракетног система „панцир С1“ уништила је украјински дрон на доњецком правцу, саопштило је Министарство одбране Русије.

За уништавање ваздушних циљева „панцир“ има 12 противваздушних ракета. Осим тога, овај систем је опремљен са два двоцевна топа калибра 30 милиметара са комплетом од 1.400 метака. Системи стално мењају положаје, а по доласку на ново место могу да пређу из режима приправности у борбени режим за 10 секунди.

Најновији ракетни систем С-350 „Витјаз“ истовремено је погодио 12 ракета „хајмарс“ у зони специјалне операције, рекао је за Спутњик командант противваздушног ракетног дивизиона Јужне групе снага са позивним „Лав“.

Он је додао да је циљ успешно лоциран на удаљености од око 90 километара, а ракете су уништене на удаљености од 70 километара.

Од тренутка детекције до погађања циља у нормалном раду, ракетном систему не треба више од 8 секунди, а у условима специфичног терена у зони специјалне операције, то време се креће од 1,5 до 3 секунде, без обзира да ли је режим рада аутоматски или уз учешће оператера.

Генерали САД покренули нову стратегију за Украјину - У супротном Русија добија рат!

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube