Најновије

Захарова о конференцији у Швајцарској: Потпуни фијаско политичког туризма

Шортпарол руског Министарства спољних послова је указала да су Западу "потребни даља конфронтација, ескалација и интензивирање војних операција".

"Догађаји попут 'скупа' у Швајцарској нису у стању да створе неопходне услове за озбиљан дијалог о постизању заиста свеобухватног, одрживог и праведног мира", изјавила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Према њеним речима, "Запад и Кијев морају да престану да се баве преварама и подметањима".

"Они треба да схвате да нема разумне алтернативе за мировни план руског председника Владимира Путина, што пре то схвате, пре ће почети процес стварног решавања сукоба, иначе ће бити много услова за почетак преговора горе за њих", приметила је Захарова.

Према њеним речима, покушаји да се ова конференција представи као догађај скоро универзалних размера претворили су се у "потпуни фијаско", а "скоро половина од 160 позваних одбила је да се бави политичким туризмом", преносе РИА Новости.

"Очекивања да ће на конференцији учествовати велики број земаља Глобалног југа нису се остварила, упркос уценама, директним претњама и преварама. Те земље су показале отпор, нису подлегле оштром притиску и игнорисале су упорне молбе да дођу у швајцарске Алпе", рекла је Захарова, напомињући да званични Кијев и Запад у почетку нису имали намеру да трагају за начинима за мирно решавање украјинске кризе.

Она је указала да су Западу "потребни даља конфронтација, ескалација и интензивирање војних операција".

Конференција о Украјини одржана је протеклог викенда у летовалишту Бургеншток у близини Луцерна. Учествовале су 92 земље, укључујући 55 шефова држава, као и осам организација, укључујући ЕУ, Савет Европе и УН.

Председник САД Џозеф Бајден, председник Кине Си Ђинпинг, председник Бразила Луиз Инасио Лула да Силва и лидери многих других држава нису дошли у Швајцарску.

Неки учесници догађаја, као што су потпредседница САД Камала Харис и немачки канцелар Олаф Шолц, отишли ​​су раније.

Русија није позвана на самит, а Кремљ је поручио да је тражење начина да се украјински сукоб реши без учешћа Москве нелогично и узалудно.

СТРАХ И ТРЕПЕТ НА ФРОНТУ! Снаге "Дњепра" створиле јединствено оружје...

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube