Најновије

Антонов: НАТО потврдио агресивну природу, најбољи пример бивша Југославија

Запад наставља да намеће ауторитарне наредбе корисне за "златну милијарду", а такође утиру пут трећем светском рату, очајне због своје неспособности да сломе Русију уз помоћ "вреће за ударање" у облику Украјине, оценио је руски амбасадор у САД.

Први дан Самита НАТО-а у Вашингтону показао је агресивност Алијансе, јер руска страна није чула ни једну једину реч о миру, изјавио је руски амбасадор у САД Анатолиј Антонов.

"Алијанса и њени сателити су наставили да проповедају милитаризам и војну експанзију", казао је Антонов новинарима.

Према његовим речима, западне земље настављају да намећу ауторитарне наредбе корисне за "златну милијарду", а такође утиру пут трећем светском рату, очајне због своје неспособности да сломе Русију уз помоћ "вреће за ударање" у облику Украјине.

"Многе државе глобалне већине свакодневно се суочавају са освајачком политиком Колективног запада и из сопственог искуства знају за манире неоколонијалиста: чим је пред тобом слабији, захтевај од њега територију за војну базу, натерај га да уђе у блокове, диктирај шта да ради у земљи и ван ње. А ако се неко противи, могу се послати и трупе да се оружјем наметне своја воља", наводи Антонов.

Према његовим речима, најупечатљивији пример таквог приступа је бивша Југославија.

"Ескалацијом војне психозе и бесном демонизацијом Русије, северноатлантска Алијанса покушава да заплаши своју јавност и оправда необуздано повећање издатака за подршку кијевском режиму", навео је Антонов.

Осим тога, он је нагласио да политика западних земаља већ изазива све веће одбацивање, посебно међу земљама Глобалног југа и истока, које нису окренуле леђа Русији.

"Геополитички реваншизам западњака осуђен је на пропаст. Свет неће постати домен НАТО-а", закључио је Антонов.

РУСИЈА УПАЛА У ЦЕНТАР ЊУЈОРКА! Почиње комплетно урушавање фронта (МАПА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА