Најновије

ШОКАНТНО САЗНАЊЕ! САД покушале да спрече Модијеву посету Русији

Амерички Стејт департмент покушао је да спречи посету индијског премијера Нарендре Модија Русији, објавио је „Вашингтон пост“, позивајући се на изворе у америчкој администрацији.

Извори истичу да је амерички председник Џозеф Бајден ове недеље био веома забринут због термина састанка Модија и руског председника Владимира Путина.

Према речима извора, заменик државног секретара Курт Кемпбел је почетком јуна контактирао министра спољних послова Индије Винаја Кватру у нади да ће одложити Модијеву посету, која се према распореду поклапала са самитом НАТО у Вашингтону.

Премијер Индије боравио је у званичној посети Русији 8. и 9. јула. Председник Русије Владимир Путин уручио је индијском премијеру Нарендру Модију орден Светог Андреја Првозваног након разговора у ужем формату у Кремљу. Посета Русији прво је Модијево путовање откако је по трећи пут преузео дужност премијера.

Последњи пут шеф индијске владе био у Русији 2019. године, када је посетио Владивосток. Модијево последње путовање у Москву било је 2015. године.

РУСИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ! Поставићете ракете и ми ћемо урадити исто

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА