Најновије

Нестао без трага: Руска артиљерија уништила још један амерички "абрамс"

Руска артиљерија је уништила још један амерички тенк "абрамс" у зони Специјалне војне операције код Авдејевке, користивши високопрецизну гранату "краснопољ", саопштило је Министарство одбране.

"Артиљеријски хитац на амерички тенк је испаљен из самоходне артиљеријске јединице 2С19 'мста-с' калибра 152 мм са затвореног ватреног положаја", наводи се у саопштењу.

Након што је оператор дрона предао координате циља, артиљеријска јединица се упутила ка ватреној позицији, усмерила возило на мету и прецизним поготком вођеном муницијом уништила тенк Оружаних снага Украјине, прецизирали су у Министарству.

Руски артиљерци су, одмах након што су погодили амерички тенк, променили позицију, закамуфлирали борбено возило и склонили се у бункер, додаје се.

САД су у јануару 2023. године Украјини послале "абрамс" тенкове након вишемесечно мољакања и тврдњи из Кијева да су амерички тенкови од животног значаја за украјинске снаге и да ће пробити руску одбрану током летње "контраофанзиве украјинске војске" која је те године најављивана.

Међутим, Украјина је, убрзо након што је добила "абрамсе" и суочила их са руском војском, престала да их користи – нису могли против руских дронова, показали су се као "превише рањиви на бојном пољу" – како су то пренели западни медији.

Наиме, у то време је већ пет тенкова од 31, колико их је било на располагању украјинској војсци, већ је било изгубљено.

Ове територије иду Русима, ово ће остати у Украјини

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube