Најновије

ЈЕЗИВА ИСПОВЕСТ УКРАЈИНСКОГ ОФИЦИРА: Газили смо наше гусеницама

Током борби у Часовом Јару украјински војници су згњечили свог колегу на оклопном гусеничном транспортеру, изјавио је за Спутњик командант јуришне групе Оружаних снага Украјине Валентин Гриднев, који се предао руској војсци.

Према речима заробљеника, ова ситуација настала је након што су јуришници Оружаних снага Русије заузели први спрат зграде у којој се налазила његова јединица, а борци неонацистичког батаљона „Кракен“, који је требало да их покривају, напустили битку.

Гриднев је, као командант групе, затражио појачање, али су њих руски војници поразили дроновима, након чега је он позвао возило за евакуацију.

Према његовим речима, све се одиграло брзо, након што је вишенаменски лаки оклопни транспортер кренуо, прво уназад, и почео да се окреће.

„Нисам то видео, али кажу да је момак хтео да га обиђе. И само су га прегазили. Још један момак који је требало да буде евакуисан, ношен је са отвореним преломима, закачио се за неки рукохват (у евакуационом возилу), и нико га није увукао, транспортер је нагло кренуо. Шта се с њим десило после – не знам“, испричао је ратни заробљеник.

Како је додао, преко радија је речено да се у возилу за евакуацију налазе тешки рањеници, као и много убијених.

После тога је схватио да по њих нико неће доћи и група је одлучила да се преда.

Ове територије иду Русима, ово ће остати у Украјини

Извор: rs.sputniknews. com
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube