Најновије

Путин: Наставићемо да јачамо нуклеарну тријаду – то је гаранција обуздавања

Русија планира да и даље развија нуклеарну тријаду као гаранцију обуздавања, изјавио је председник Русије Владимир Путин.

„Наши планови укључују даљи развој нуклеарне тријаде као гаранције стратешког обуздавања и одржавања равнотеже снага у свету“, рекао је Путин на састанку са дипломцима војних универзитета у Кремљу.

Руска Федерација ће наставити да модернизује своје Оружане снаге.

„С обзиром на тешку међународну ситуацију, појаву нових изазова и ризика, и даље ћемо свеобухватно унапређивати Оружане снаге, градити одбрамбену политику, ослањајући се на напредне технологије и науку, ефикасна финансијска и економска решења на савременом нивоу“, рекао је Путин.

Русија ће такође повећавати испоруке дронова, система за контрабатеријску борбу и другу технику у зону специјалне војне операције, додао је он.
„Јачаћемо потенцијал и борбене могућности свих видова Оружаних снага и родова војске, на борбено дежурство ћемо стављати понос наших конструктора, инжењера и радника – најновије системе који су потврдили своје квалитете и јединствене карактеристике“, рекао је Путин.

Земља ће, такође, одржавати војне вежбе са пријатељским земљама.
Такође је поручио да су руска војска и официрски корпус, јединство народа – сила која све побеђује.

„Наши јунаци поуздано штите њен суверенитет и безбедност, штите нашу земљу и наше грађане у Донбасу и Новорусији од неонациста. Они на делу доказују да су наша војска и њено упориште, официрски корпус, вековно јединство и јединство нашег мултинационалног народа – сила која све побеђује“, закључио је руски лидер, подсетивши да Руси пажљиво прате ситуацију на фронту и увелико рачунају на војску.

Путин је такође рекао да је Русија спремна за разговор о стварању евроазијског безбедносног система са различитим организацијама, укључујући НАТО.

РУСИ ТУКУ НЕМИЛОСРДНО: Нова напредовања на фронту, кубански артиљерци на првој линији

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube