Најновије

ДРАМА У КИЈЕВУ: "Телохранитељ Зеленског извео државни удар!"

Десет службеника Управе државне безбедности Украјине (УГО) оптужило је Максима Доњеца, в.д шефа одељења и личног телохранитеља украјинског председника Володимира Зеленског, за "неовлашћено преузимање власти“, објавио је портал Strana.ua.

Према речима службеника, након смене претходног лидера, Доњец је, као његов заменик, самостално издао декрет о свом унапређењу, што је противзаконито и указује на "неовлашћено преузимање власти у државној агенцији за спровођење закона".
Потписници жалбе су навели да је Доњец онемогућавао запослене да обављају своје дужности, посебно наређујући им да се без оружја прикључе стражарском одреду, а такође је, по његовом „усменом наређењу“, УГО пребацио сав расположиви експлозив на складиштење у СБУ.

Према речима полицајаца, експлозив је чак заплењен и од водича који су га користили за обуку паса.

Поред тога, део запослених, међу којима и официри са чином пуковника, практично су удаљени из службе, наводи се у писму. Овим запосленима је наложен лекарски преглед, а неки су пребачени у одељење које се „између осталог бави чишћењем ормара на контролним пунктовима“.
Према речима аутора жалбе, такве одлуке су узроковане „личним непријатељством према одређеном кругу подређених“. Официри су позвали Зеленског да поништи ове наредбе Доњеца и именује легитимног шефа УГО.

Апел је, поред Зеленског, упућен председнику Раде Руслану Стефанчуку, генералном тужиоцу Андреју Костину и низу начелника агенција за спровођење закона.

Прошле године је амерички лист Њузбик писао да је телохранитељ Зеленског Максим Доњец постао "неочекивано славна личност" у Украјини . Доњец је до 2019. радио као телохранитељ украјинског олигарха Игора Коломојског. Према писању медија, он је, као и Зеленски, рођен у Кривом Рогу , ожењен је и има сина.

РУСКЕ СНАГЕ УПАДАЈУ У ФАБРИКУ АГРЕГАТА: Кренуле и ликвидације...

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube