Најновије

ЗАХАРОВА: Западна ракета НАСАМС погодила дечију болницу у Кијеву

На трагедију у вези са дечијом болницом у Кијеву реаговао је и портпарол Кремља Дмитриј Песков, поручивши да руска војска удара само по војним циљевима и инфраструктури која се односи на Оружане снаге Украјине.

Покушаји режима Владимира Зеленског да трагедију са дечијом болницом у Кијеву искористи у пропагандне сврхе само потврђују њену нехуману природу, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

"Покушаји режима Зеленског да трагедију са дечијом болницом у Кијеву искористи у пропагандне сврхе, још једном потврђују њену нељудску нацистичку суштину. Да би одржао власт, кијевски режим је спреман на све злочине. Он је равнодушан према судбини и животима својих суграђана, укључујући и децу", казала је Захарова, а објавило је руско Министарство спољних послова на свом сајту.

Она је подсетила да су 8. јула Оружане снаге Русије, као одговор на покушаје украјинске војске да удари на предузећа руског привредног комплекса, високо прецизним оружјем гађале војне циљеве у Украјини, као што су фабрике "Артјом"," Антонов" и пројектантски биро "Луч" у Кијеву, затим предузећа "Дњепр" и "Јужмаш" у Дњепропетровску, фабрику тешке машинерије у Краматорску, складишта западне војне опреме у металуршком комбинату "Аркилор Митал" у Кривом Рогу и низ других објеката.

Захарова је истакла да су сви циљеви погођени.

"Још једном, као што се и раније више пута догодило са украјинском противваздушном одбраном, њене ракете су скренуле са курса и погодиле стамбене зграде и јавне установе. Већ је потврђено, укључујући и изјаве бројних сведока, да је једна од ракета из западног ПВО система НАСАМС погодила зграду на територији дечије болнице 'Окматдет' у Кијеву", указала је Захарова.

Након тога, напоменула је, кијевски режим је почео да оптужује Русију за убијање деце, али нису помињали да се поред оштећене клинике налази фабрика "Артјом", а у близини комплекс зграда украјинског Министарства одбране и складишта украјинских оружаних снага.

Она је закључила да је све то грубо кршење међународног хуманитарног права које забрањује употребу цивилних објеката у војне сврхе.

На трагедију у вези са дечијом болницом у Кијеву реаговао је и портпарол Кремља Дмитриј Песков, поручивши да руска војска удара само по војним циљевима и инфраструктури, која се односи на Оружане снаге Украјине.

"Русија не врши ударе по цивилним циљевима, већ само на критичну инфраструктуру, на војне циљеве", истакао је Песков.

Он је нагласио да се треба фокусирати на изјаве руског Министарства одбране и нагласио да је у случају кијевске болнице реч о "паду противракетног система".

ДОДИК: Сме ли бар неко од бошњачких политичара да се извини Србији

Извор: Рт.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА