Најновије

РУСИЈА УЗВРАЋА УДАРАЦ! Поставићете ракете и ми ћемо урадити исто

Москва је саопштила да ће распоредити своје ударне ракетне системе на Куби, у Никарагви, Северној Кореји и Венецуели уколико дође до постављања далекометних ракета у оквиру мултидоменских оперативних група Војске САД на територији Немачке.

Потпредседник спољнополитичког одбора Савета Федерације, Владимир Џабаров, је истакао да би аналогни ракетни системи могли бити распоређени и на Чукотки, која је на веома малој удаљености од Аљаске.

 "Можемо их поставити и на Камчатку. Хиперзвучне ракете имају способност да веома брзо достигну потенцијалне циљеве на територији САД," додао је он.

Ова изјава наглашава озбиљност којом Русија приступа питању америчког војног присуства у Европи. Распоређивање руских ракета у блиској близини територије САД би значајно подигло ниво тензија између две нуклеарне силе.

Чукотка и Камчатка представљају стратешке локације за Русију због своје близине Аљасци и способности хиперзвучних ракета да брзо достигну циљеве на територији САД. Ово распоређивање би омогућило Русији да одржи висок ниво војне спремности и одвраћања.

ОВО ЈЕ НОВИ АМЕРИЧКИ ИГРАЧ НА БАЛКАНУ! Никако није наклоњен Србији

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА