Најновије

Макрон: Немачка и САД главни противници уласка Украјине у НАТО

Макрон је оценио да Украјина треба да "очекује нову фрустрацију" као након претходног самита у Вилњусу у јулу 2023. године.

Француски председник Емануел Макрон изјавио је данас да су Немачка и САД две главне земље које се противе уласку Украјине у НАТО.

"Постоји снажно противљење САД и Немачке у вези са циљем Украјине да уђе у НАТО. На крају ће то бити одлука савезника да позову Украјину у НАТО", рекао је француски председник уочи самита НАТО-а у Вашингтону.

Макрон је оценио да Украјина треба да "очекује нову фрустрацију" као након претходног самита у Вилњусу у јулу 2023. године, преноси "Кијев индепендент".

Неименовани извори за Си-Ен-Ен су рекли да ће пут Украјине ка чланству у НАТО-у бити дефинисан као "неповратан" у нацрту текста заједничког саопштења Алијансе на самиту.

Претходно су извори за АФП потврдили да ће НАТО на предстојећем самиту Владимиру Зеленском јасно ставити до знања да Кијев неће ускоро постати чланица Алијансе и да ће морати да прихвати шта год му Запад буде понудио у овом тренутку.

Неколико дипломата је рекло да је шеф НАТО-а Јенс Столтенберг на састанку с Зеленским "унапред изнео шта се нуди", поучен прошлогодишњим искуством, када је Зеленски уочи самита у Вилњусу критиковао НАТО због "апсурдне" одлуке "без преседана" да не пружи Кијеву јасан временски оквир за учлањивање.

ЗАВЕРА ПРОТИВ МАРИ ЛЕ ПЕН? Да ли је ово крај деснице? Париз је повукао неочекивани потез!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА