Најновије

Кремљ: Кијев користи удар ПВО ракете на дечју болницу као пи-ар операцију

Москва намерава да каже истину о поготку ракете у дечју болницу у Кијеву, како у Русији, тако и у оним земљама у којима је јавност спремна да то чује, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Свеједно ћемо говорити истину о ономе што се догодило – и у нашој земљи и у оним земљама у којима је публика спремна да нас чује и где имамо технолошке могућности да допремо до локалне публике“, рекао је Песков.

Он је навео да је планирано да се погодак ПВО ракете у дечју болници искористи као позадина која би могла да прати учешће украјинског председника Владимира Зеленског на самиту НАТО-а.

„Ова методологија је прилично бескрупулозна, језуитска, добро позната и много пута поновљена“, приметио је Песков.

Такође је скренуо пажњу на чињеницу да се противракетни удар догодио уочи самита Северноатлантске алијансе.

„У том смислу нема случајности“, истакао је Песков.

Портпарол је додао да је Кијев искористио напад као промоцију.

„То су неке пи-ар операције... Очигледно је да је противракета која је ударила у ову дечју болницу неправилно употребљена“, закључио је он.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да су руске снаге, као одговор на покушаје да се нападају енергетски објекти на територији Русије, извеле 8. јула успешне високопрецизне ударе на објекте војне индустрије и ваздушне базе Оружаних снага Украјине. Министарство је навело да изјаве украјинских власти о наводном намерном ракетном удару руских снага на цивилне циљеве нису тачни и да фотографије и видео-снимци са лица места потврђују да су уништења везана за пад украјинске ПВО ракете. Министарство одбране истакло је да се „сличне хистерије кијевског режима не дешавају први пут и сваки пут су уочи наредног самита њихових покровитеља из НАТО-а“.

ОРБАН О РАЗГОВОРИМА СА ПУТИНОМ И ЗЕЛЕНСКИМ: Поставио им је исто питање, а добио је и исти одговор

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА