Најновије

ПРЕТЊЕ РАТОМ И ПРОТЕРИВАЊЕ СРБА: Огласила се Амбасада Србије у Босни и Херцеговини

Амбасада Републике Србије у Босни и Херцеговини изразила је данас дубоку забринутост поводом изјаве министра одбране Босне и Херцеговине Зукана Хелеза, као и бројних других његових ранијих изјава.

Такво ширење неистина је неприхватљиво, доприноси порасту тензија и позивају на директно кршење Дејтонског мировног споразума, наводи се у саопштењу.

Хелез је гостујући на једној телевизији изнео оптужбе на рачун председника Србије Александра Вучића, а критиковао је и Дејтонски споразум.
"Упућивање флагрантних претњи ратом и протеривањем српског народа из Босне и Херцеговине, као и континуирано пласирање неистина о председнику Републике Србије Александру Вучићу, представља кулминацију кршења Дејтонског мировног споразума и, на жалост, отворену претњу миру", саопштила је Амбасада, пренео је Танјуг.

Република Србија, као једна од потписница и гарант Дејтонског мировног споразума, остаје у потпуности посвећена очувању мира и стабилности у БиХ, поштовању Устава ове земље и заштити права сва три конститутивна народа који, у складу са највишим правним актом Босне и Херцеговине, живе у два ентитета, од којих један носи име Република Српска, свидело се то некоме или не, закључује се у саопштењу Амбасаде.

ЕВРОПА КОНАЧНО ПРИЗНАЛА! Украјина више не може да заштити своје небо од овог руског оружја!

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА