Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: Кијев планира уништење две хидроелектране на Дњепр

"Апсолутно нема сумње да режим Зеленског покреће још једну циничну провокацију против сопственог становништва", упозорава портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Кијев припрема "циничну провокацију", у плану је уништење Кијевске и Кањивске хидроелектране на Дњепру, упозорила је данас портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова. 

"Апсолутно нема сумње да режим Зеленског покреће још једну циничну провокацију против сопственог становништва. Због чега? Врло је једноставно – да би се онда опет смислила прича, коју ће се наметнути међународној заједници, уз оптужбе да је наша земља починила ратне злочине и екоцид. Истовремено, да се Запад замоли за нову помоћ и да се, наравно, прикрију њихове терористичке активности", закључила је Захарова.

Она је подсетила на податке Светског центра података за геоинформатику и одрживи развој, према којим би, уколико би дошло до изливања воде из Кијевске хидроелектране, била поплављена територија површине 2.000 квадратних метара. Под водом би се тада нашло чак 76 насеља, укључујући и делове Кијева. Број жртава, како се процењује, износио би 900.000 људи. То би, углавном, били становници Кијева.

У другом случају са Кањивском хидроелектраном, било би поплављено 4.000 квадратних километара и 177 места. Процењује се да би број жртава износио 75.000 људи, истакла је Захарова.

"БИЋЕ ДОБРЕ, СОЧНЕ МЕТЕ ЗА РУСЕ" Од оружја које ће променити ток рата до једне ескадриле

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА