Најновије

Руски дипломата: Украјина би могла да се суочи са још већим губицима – а досадашњи су катастрофални

Катастрофални губици међу Украјинцима на бојном пољу ништа не значе „колективном Западу“, пошто им они служе само као „потрошни материјал“ за остваривање геополитичких циљева, изјавио је члан руске делегације на преговорима у Бечу о војној безбедности и контроли наоружања Олег Бушујев.

„Могуће је да ће ти губици још више расти како се буде приближавао самит НАТО (у јулу)“, рекао је Бушујев приликом усвајања дневног реда 1083. пленарног састанка Форума за безбедносну сарадњу ОЕБС-а.

Притом, по његовим речима, очигледно је да ни присилна мобилизација, ни интензивно пумпање Украјине западним оружјем неће успети да преокрену изузетно негативан развој ситуације за Оружане снаге Украјине на бојном пољу.
„Штавише, испоруке огромних количина војне технике кијевском режиму, у комбинацији са изузетно слабим контролисањем његове употребе, доводе до активне препродаје оружја ван граница Украјине. Оно завршава у рукама милитаната у жариштима сукоба и попуњава арсенале криминалних група“, упозорио је дипломата.

Русија сматра да испоруке оружја Украјини спречавају решење сукоба и директно увлаче земље НАТО-а у сукоб. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину бити легитимна мета за руску војску.

ШТА ЈЕ ОВО ПОРУЧИО ОРБАН ЗЕЛЕНСКОМ? Шокантна тврдња америчког обавештајца

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube